Verksamhetschefen svarar

I förra inlägget, då jag skrev om en 4-åring som blivit hemskickad med urinstopp, efterlyste jag svar från verksamhetschef Cecilia Hultqvist på vårdcentralen i Åstorp. Frågan jag ställde var huruvida hon inte känner till den forskning som finns gällande vuxna och överfylld blåsa.

Så här väljer Cecilia Hultqvist att svara:

”Hej Mia! Tack för ditt mejl. Jag förstår att du och många andra blir upprörda när ni läser artikeln i Sydsvenskan/HD.

På vårdcentralen har personalen en annan bild av vad som har hänt och invänder mot flera delar av den berättelse som återges i artikeln. Men i vanlig ordning är vi i sjukvården förhindrade att berätta om sådant som rör enskilda patienter då vi är bundna av sekretess. Därför kan jag inte besvara dina frågor.

Men jag kan säga så mycket som att det inte stämmer att pojken skulle ha skickats hem från vårdcentralen utan att ha blivit undersökt. Vi skickar aldrig hem patienter utan att först ha undersökt dem och gjort en medicinsk bedömning.

 Vänliga hälsningar, Cecilia Hultqvist”

På min fråga om hon kände till forskningen valde hon att inte svara alls. Och resten av svaret går ut på att det alltså är Sydsvenskan som vinklat felaktigt så att vi ”blir upprörda”, samt att hon inte kan uttala sig om enskilda fall. Vilket jag heller aldrig bad om – läs noggrant mitt ursprungsinlägg.

Cecilia intygar dock att enligt hennes personal var förloppet ett helt annat. Så ingen skugga faller över någon personal eller någon verksamhetschef. Denna gången heller. Det var då för väl.

grupploggajoeturk200

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.