Tsss … Vardagsmat

Tja, vad ska man säga? Om den artikel som Sydsvenskan publicerade igår där facket varnar för att ”patientsäkerheten är hotad på akuten i Lund”. Har vi hört det förr, eller?

Tss … vardagsmat och inget att hetsa upp sig över. Så tror jag det är meningen att vi ska reagera i alla fall. För varför GÖRS annars inget åt saken, om det inte är meningen att vi bara ska vänja oss?! Kan någon ansvarig förklara?!

Känner mig som Homer när han vrålar: ”Maaarge! My brain hurts!”

Ja, min hjärna gör ont. Gör ont av alla larmrapporter som träffar min skalle som hagelstormar. Gör ont av alla mejl och samtal jag får från människor, skadade för livet, lämnade helt utan skyddsnät eller hjälp. Gör ont av mötet med en kvinna vars man ignorerats på vårdcentralen under lång tid, trots upprepade försök att få hjälp med sin abnorma smärta i ryggen. Nu är hans dagar räknade. Skelettcancer. Och han är ”bara” en i raden.

OCH MIN HJÄRNA SKRIIIIIKER AV SMÄRTA! När ska det få en vändning? När ska svenska politiker och makthavare inse att svenska skattebetalares pengar måste användas till den välfärd de har rätt att få för pengen? Hur ska ni motivera ännu större skattehöjningar, när resultatet av vad vi som betalar får ut, blir mindre och mindre?

Jag orkar inte ens gå in på detaljerna som listas som en fara, ni har läst det innan, överbelagda avdelningar, folk sover i korridoren, bemanningsproblem. Läs artikeln själv. Jag orkar verkligen inte ens referera.

Ett lite nytt inslag är dock Kommunals uppfattning att arbetsgivaren bryter mot arbetstidslagen genom sin planering av övertidstimmar. Jamen det låter väl helt strålande! Kanske det kan bli början till slutet? POLISANMÄL! Som man normalt gör då någon bryter en lag.

Eller vänta. Nej, vad dumt av mig. Det var ju så man gjorde på den tiden när landet faktiskt fungerade …

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.