Stark dementi!

Tydligen finns det en del som verkar tro att PP är en s.k. ”resursstark”, stor och mäktig förening. Inget kan vara mer fel. Vi har aldrig haft mer än kanske femtusen spänn på kontot. Detta är rena stödvänsavgifter. Vårt stödvänsantal har aldrig uppgått till fler än ca 65 – 70 stödvänner. Och vi höstar sannerligen inte in miljoner i vare sig bidrag eller gåvor.

Däremot är jag själv en stark röst. Och är i alla lägen mig själv. Vilket ger avtryck. Ett tips till alla som tycker det är okej att plagiera andras slit och möda.

Allt arbete med föreningen är till största delen utfört av mig, och i viss mån även av det lilla fåtalet kollegor jag lyckats samla ihop under åren med föreningen. VI har gjort ALLT själv!

Websida, logo, bilder, bloggtexter, mediakontakter och våra sociala media – allt har jag själv byggt och förvaltat under åren med föreningen. Jag har gnetat och snålat, inte ens kunnat lägga pengar på annonsering som vi desperat hade behövt för att kunna öka medvetenheten om oss! Allt för att vara rädd om föreningens små resurser. En hel del utgifter har jag inte ens tagit ut ersättning för!

Så att påstå att ”resursstarka organisationer som PP” stänger ner enskilda privatkonton, är bannemig inget annat än en ren förolämpning och direkt sårande. Att sitta där ute och anta att saker och ting är på ett visst vis, utan att ens bemöda sig om att ta reda på fakta, för att sedan sprida sin galla om vår organisation är bara lågintelligent och så urbota dumt att jag nästan (inte helt) saknar ord …

Kontot det handlar om, var ett Twitterkonto som jag skrivit om längre ner, som bara helt fräckt norpade min logo och min omslagsbild och kallade sig för ”Patient….” med Twitteradressen @Perspektivt. Ingenstans angav kontot att det handlade om en icke-officiell fan-sida eller motsatsen satir. Detta anmälde jag då jag äger immaterialrätten till mitt eget arbete. Så klart.

Det som stör mig mest av allt, i anklagelser som dessa, är att vem som helst under hela tiden med min förening, har kunnat ta kontakt med mig för samarbete! Jag har aktivt sökt samarbete och applåderar alla initiativ för en ökad patienträtt. Men att rakt av sno min identitet och material, utan att hänvisa till karikatyr, satir eller ironi, är faktiskt förbjudet och ska självklart anmälas. Vilket jag gjort. Och fått rätt – materialet är tvivelsutan mitt.

Oerhört ledsam not att avsluta föreningen på och den bittra smaken kommer sitta kvar länge.

Mia Berg, originalet

4 Replies to “Stark dementi!”

 1. Heja Mia! Jag kommer bara att minnas dig som stark, förebild och att du bidragit stort till patientrörelsen. Förhoppningsvis går allt gott du gjort före i din minnesbank och före dina nu lite mer irriterade upplevelser av en enskild händelse.

  1. Tack! Och absolut gör det så! Vill bara inte ignorera sånt här, det måste stävjas, hur folk bara helt sonika inte tycker det är nåt större problem att plagiera någon annans arbete rakt av. Men tack igen!

 2. Kära Mia!
  Man undrar hur det kan finnas sådana elaka människor som gör detta. Men tyvärr gör det det.
  Vi som stått dig närmast vet att du inte fått en krona för ditt slit och arbete. Hoppas att du kan försöka att lägga detta åt sidan och lämna detta med huvudet högt.
  För jag vet att du gjort så mycket för denna förening och jag vet att du slitit för att få stöd för att denna ska kunna fortsätta. Men människor är ibland så bittra på sin situation så det gör det enkelt för sig och lägger gärna över det på andra när det sitter bakom sin dator.
  Detta är inte ok men det förekommer allt för ofta.
  Jag önskar dig all lycka och hoppas vi kan hålla kontakten i fortsättningen ibland.

  1. Tack! Och absolut gör det så! Vill bara inte ignorera sånt här, det måste stävjas, hur folk bara helt sonika inte tycker det är nåt större problem att plagiera någon annans arbete rakt av. Men tack igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.