SKLs fejk news!

Egentligen har ju inte jag själv riktigt tid att skriva inlägg längre, men nyheten om SKLs fejk news är bara för magstark för att låta gå spårlöst förbi!

Här har vi alltså ännu en svensk organisation som anser det vara av vikt att ljuga och bedra för att förvanska och förbättra ”verkligheten”. Otroligt. När, hur och varför har detta kommit att bli ett nutida svenskt fenomen? Korruption och lögner? Jag kan då rakt inte minnas att det under mitt tidigare 55-åriga liv varit så här i vårt land. Något har gått väldigt, väldigt snett, väldigt, väldigt fort de senaste åren, då vi gång på gång ser myndigheter och tunga organisationer medvetet mörka och förvanska s.k. ”fakta”.

I detta fallet handlar det om den rapport som SKL släppte tidigare i somras, vilken många av oss höjde på ögonbrynen åt då vi läste. Den rapport som benhårt hävdade att ”Jodå minsann! Svensk sjukvård ligger fortfarande i topp!” Sverige-bilden, gott folk! Sverige-bilden! Den ni vet, där allting är tipp-topp-lysande och alla är lyckliga, friska och ingen kriminalitet finns.

SKLs förtroende-index rasar …

3 Replies to “SKLs fejk news!”

  1. Så tragiskt att SKL, genom att mörka den faktiska situationen inom svensk sjukvård, är beredd att låta sjukvården förfalla ännu mer än vad det hittills har gjort.
    Detta handlar inte enbart om väntetider, det handlar även om IVO som missköter sitt tillsyns uppdrag, läkare som inte tar sitt ansvar för bristande kompetens och politiker som gömmer sig bakom uttalande om enbart brist på personal.

    1. Oerhört tragiskt. Samt bådar oroväckande inför framtiden. Dock bra att det grävs fram! Då kanske det går att åtgärda även om det är i elfte timmen …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.