Samlade gräsligheter

Bild: Mia Berg

Samlade gräsligheter fortsätter alltså i samma takt, eftersom svenska vårdsommaren inte förnekar sig. Här följer ett litet urval av alla gräsligheter som inträffat sedan senast:

Kändisar som sluter upp mot förlossningsvården. Kanske kan behövas? Ofta händer det grejer när fler än bara pöbeln börjar resa sig …

Vi fortsätter: förlossningsvården är full överallt inom Stockholmsområdet. Gravida slussas till Uppsala.

På samma tema: en förlossningsvård med risk för dödsfall. Nu behöver vi inte lajva medeltiden längre, nu är vi mitt uppe i den med kvinnor och barn som dör i barnsäng. Härligt. Vi kanske bara ska börja gå klädda i särk, ha stampat jordgolv och odla läkeörter att bota oss själv med?!

Inte bara förlossningsvården lider stor brist, så gör även allergivården. fatalt nu över sommaren, då patienter riskerar dö av obehandlad allergi. Jaja. Lite snuva får man väl tåla.

Jo, så illa kan det faktiskt gå. Man kan avlida av utebliven medicinering. Om nu ingen visste det redan.

Och (som vanligt!) slösas det friskt med skattemedel när landstingen var och en för sig gör sina inköp av läkemedel. I en jämförelse med våra nordiska grannar visar det sig att Sverige får lägst rabatt vid inköpen, endast 10-15% medan Norge får hela 27% rabatt vid samlade inköp av läkemedel. Men å andra sidan, även om vi nu skulle fått lika stor rabatt, hade väl säkerligen även de sparade pengarna förslösats. Så illa ställt är det väl numera med svensk förvaltning?!

Men att patienter TAR ELD under en operation, måste väl ändå anses tillhöra ovanligheterna?!

Och så en ”liten miss” på det. SUS missade stroke hos baby … Kära, gamla SUS!

Bruten nacke diagnosticeras som nackspärr. Patienten förflyttas felaktigt och avlider. Påminner om tidigare inlägg här och här.

Många läkare, ingen/felaktig diagnos innan tumör upptäcktes. Behandlingen försenades men patienten levde i alla fall då artikeln skrevs …

Jag avslutar denna kavalkad i misär med ett vettigt inlägg från facket i alla fall. Det torde vara klart för vem som helst (utom regionen) att man inte bara kan byta ut en yrkeskategori mot en annan. Men visst, varför inte prova byta ut andra kategorier också när vi ändå är i gång. Varför inte yrkespolitikerna?! Det är snart val, eller?!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.