Rehab utomlands?

Jimi Fritze. Bild: SvT
Jimi Fritze. Bild: SvT

Fler och fler patienter tvingas resa utomlands för att få bättre vård. Och inte bara för att få bättre vård, men för att få någon vård över huvud taget. Vård de behöver för att kunna bli återställda. Vård som regionerna i Sverige inte längre klarar av att ge. I vissa fall är läget så drastiskt att patienter till och med tvingas flytta. Detta rapporterar SvT Örebro om i ett inslag om Jimi Fritze.

Jimi – bosatt i Örebro har drabbats av stroke. Han får ingen rehabilitering av regionen. Ingen rehabilitering alls alltså. Inte bara att han inte får tillräckligt med träning, han får ingen alls. Ingen alls. I Sverige.

Man hänvisar till träning på egen hand i hemmet med hjälp av assistent, samt att ”om patienten inte är nöjd, kan hen anmäla …”

Ja. Det kan vi. Och med PP´s hjälp ska vi se till att inte ett enda fall av misskötsel i svenska vården går oanmält förbi i framtiden. Som sagt, bara genom att anmäla, som det kan bli bättre. Vi önskar Jimi all lycka till och behöver du hjälp, Jimi, hör bara av dig! //Mia

grupploggajoeturk200

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.