PP Stockholm föds

Bild: Mia Berg
Bild: Mia Berg

Låt mig än en gång mycket stolt utbrista: PP växer! Nu startar vi upp en plattform för PP i Stockholm.

Ansvarig för Stockholm är Lena Kullman, en av PP:s första medlemmar som även sitter i styrelsen. Till sin hjälp har Lena två tjejer – själv vårdskadade – Elizabeth Larsson och Karin Hammarberg.

Vi bestämde oss för att träffas när vi, Joe och jag, ändå skulle upp till Stockholm för att delta i Socialstyrelsens hearing. Vi åkte upp en torsdag och träffade tjejerna i kaféet högst upp i Kulturhuset, där vi satt och pratade i drygt tre timmar. Det behövdes.

Min erfarenhet är att när vi som skadats i vården väl får chans att träffas, är det mycket som måste ventileras först, innan vi väl kommer fram till agendan. 😉 Och så får det vara!

Tanken är att PP STO så småningom ska kunna arrangera fysiska träffar mellan stödvännerna (vet någon en bra och gratis lokal man kan låna, är vi tacksamma för tips!), just för att alla ska kunna prata av sig och någon annan faktiskt lyssnar. Tjejerna kommer även att sköta det mycket viktiga men ack så förbisedda arbetet med spridning av föreningen. Själv hinner jag bara så mycket … Samt att söka bredda vårt kontaktnät till media och politiker.

Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet och glädje att ni tjejer ställer upp för vår förening med er dyrbara tid och ert djupa engagemang! Avlastningen detta innebär för mig är enorm och tillsammans kommer vi kunna bräcka än fler murar! Aux armes, citoyens!

grupploggajoeturk200

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.