PP i TV4 Nyheterna

För er som missade nyhetssändningen efter det Kalla fakta som PPs Ingrid deltog i, som handlade om vårdens bristande ansvar, kommer här klippet ur den intervju TV4 gjorde med mig.

Och som en liiiiten kommentar till socialminister Strandhälls reaktion: Nej. Du tar inte alls ”det på allvar”. Hade du tagit det på allvar, hade såna som vi fått någon sorts reaktion från dig under det senaste året då vi hårt kritiserat lagändringen och försökt få er att se vårt perspektiv. ”Jag tyckte det var bra, jag tyckte det var upplysande.” Upplysande? Du menar att ett reportage i Kalla fakta är mer värt som ”upplysning” än alla de försök till respons vi gjort? Där vi taggat dig på Twitter för alla vara debattinlägg? Vi har skrikit oss hesa över lagändringen sedan den dag informationen från regeringskansliet först kom, här, här och här bland annat.

Förlåt om jag är luttrad och desillusionerad, men ingenting kommer att hända nu heller. Ni i beslutsfattarposition är inte kapabla att agera utifrån andra perspektiv än era egna och i besparingarnas heliga namn. Patientdelaktighet? Ett begrepp jag kommer att slita hund för tills den dag jag dör, men som jag aldrig själv kommer att så frukterna av. Så är det bara. Så sorry om jag inte köper ditt budskap om hur mycket du tar allt på allvar, socialminister Strandhäll.

Härmed utmanar jag dig att bevisa mig fel …

 

 

6 Replies to “PP i TV4 Nyheterna”

 1. Sinnessjukt. Var 10.e patient. 15 % av sjukvårdsomkostnaderna pga. vårdskador. I ett så pass rationellt land som Sverige…

  Läste också exemplet om patienten som nekats vård.
  Projektet Spetspatienter har en del inom sin verksamhet som är till för att hjälpa patienter som inte kommer rätt i vården.
  Det säger redan i sig självt att det gått för långt när patienter själva måste börja driva det.

 2. Bra Mia hoppas hon läser detta, de lever i sin lilla egobubla. Så tyvärr är det väll så att. I aldrig kommer att kunna få en ursäkt för det vi råkat ut för i vården

 3. Helt överens med dig, Mia! Tyvärr.
  Nej det tas inte på allvar och läkaransvaret kommer att fortsätta att tillåtas så länge ingen annan i ansvarspositioner behöver ta ansvar.
  Högre lön verkar vara förknippad med större möjlighet att undvika ansvar för ens egna högbetalda handlingar.

  Önskar oss alla en skön, frisk sommar

  1. Vem trodde man skulle behöva tillstå det faktumet någonsin? I Sverige? Tack, kära du!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.