Nekas ersättning för babyns död

Johanna Kedemyr Daniel Johansson
Johanna Kedemyr Daniel Johansson

Nekas ersättning?? Nej, detta var verkligen inte uppföljningen jag hade velat skriva för Johanna Kedemyr och hennes man Daniel Johansson. Jag berättade om händelsen i detta inlägget och nu följer Expressen upp med en artikel om hur paret nekats ersättning.

I höstas var jag även i kontakt med Johanna och vi talades vid länge och väl kring omständigheterna. Och nu hoppas jag bara att paret gjorde de nödvändiga anmälningarna,  då det ju inte i första hand är Patientnämnden som kan komma tillrätta med felbehandlingar och ”misstag” i vården.

Patientnämnden upplever jag enbart som en tandlös mellanhand mellan mig som patient och då jag vill förmedla en åsikt kring bemötande, snarare än en direkt felbehandling. Nämnden kan då vidarebefordra mitt meddelande till en viss avdelning eller person i vården. Den har däremot inga mandat att varken agera till min eller avdelningens fördel och ej heller utdela någon kritik över huvud taget. De finns till för att hjälpa patienter som inte själv vågar eller orkar ta fighten direkt. En ren förmedlingstjänst helt enkelt.

Anledningen till beslutet om nekad ersättning är att det inte kan med säkerhet fastställas att det misstag sjuksköterskan gjorde gällande en alldeles för stor dos blodtrycksmedicin, faktiskt gav upphov till de inre blödningar i hjärnan och lungorna som babyn avled av?? Ok, så ni menar att bara helt utan anledning, samtidigt med en felaktigt för stor dos medicin, skulle babyns inre organ börjat blöda av sig själv? Hur stor är den sannolikheten?

Jag vet helt ärligt inte vad som är fel med våra beslutande myndigheter och andra instanser som sitter och bollar fram och tillbaka med människors liv under tiden som lagens bokstav vrids och vänds på. Ta tillbaka det sunda förnuftet någon, snälla!

Nu ska jag försöka komma i kontakt med Johanna och se vad det är som hänt sedan sist, så kanske vi kan bena ut allt och komma vidare så hon och Daniel kan få det avslut de så desperat behöver.

grupploggajoeturk200

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.