Mias verktyg

Bild: Mia Berg

Mia Berg

I början var det jättesvårt, jag var mycket trött, led av akut utmattningssyndrom, somnade ofta helt okontrollerat. Samtidigt var jag arg.

Jag bestämde mig att direkt ut från sjukhuset, fullfölja den planerade bilresan till Danmark jag och min pojkvän skulle gjort. Det var bra för oss att helt komma ifrån den plats som utsatt oss bägge för trauma. Det blev en reningsprocess. Trots svåra smärtor och en enorm trötthet. För min pojkväns del innebar resan en chans att ta hand om mig och på så vis ”kompensera” för den maktlöshet han känt av att stå bredvid och se mig dö.

Jag har slagits hela tiden, trots allt. Så är jag funtad. Jag slåss till sista bloddroppen.

Den tanken som jag tänkt hela tiden och som hjälpt mig är att jag inte tror på förlåtelse. Jag tror snarare på behovet av upprättelse, att på något sätt få någon form av bekräftelse att man faktiskt hade ”rätt”. Jag har ett långsiktigt mål att nå det.

Samtidigt har jag behållit andra egenskaper och intressen: kreativitet genom sömnad och min syfabrik. Där kan jag gå in i en annan roll där jag inte är ett ”patetiskt offer”, jag får lov att känna mig duktig.

Jag tar tillbaka makten över mitt eget liv och blir subjekt istället för objekt.

(Här kan du läsa bakgrunden)

 

One Reply to “Mias verktyg”

  1. Det kanske verkar konstigt att jag själv kommenterar, men det kom en kommentar som försvann. WordPress har konstrat och jag blev tvungen att ta bort och göra om inlägget, därför lägger jag ut kommentaren igen: ”Underbara Mia. Det är upprättelse och inget annat du och alla misshandlade plågade nonchalerade ska kräva. Ditt stöd ska finnas i rättssamhällets instanser och aldrig inom ramen för vårdens egna instanser och särintressen.”
    Ja. Så borde det fungera. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.