Jag söker Sebastian!

Bild: Räddningstjänsten Karlstad
Bild: Räddningstjänsten Karlstad

Ååååhhh vad jag skulle önska att någon som Sebastian Avindell ville gå med i PP och gemensamt kämpa för att kollapsen i vården skulle bedarra!

I ett inlägg på SVT Opinion skriver Sebastian just dessa orden, att svenska vården inte står inför kollaps utan befinner sig mitt i den, medan personal säger upp sig och patienter dör till höger och vänster.

Samtidigt förstår jag om Sebastian och andra i vården inte riktigt orkar engagera sig. Jag förstår tröttheten och tomheten han och många av hans kollegor känner: ”-Vi vårdar inte längre, vi släcker bränder.” säger han.

Så oerhört hopplöst, tragiskt och sorgligt att tänka på att svensk vård en gång för inte så länge sedan låg i absoluta toppen. I världen. Nu existerar ingen patientsäkerhet alls att tala om enligt Sebastian. När politikerna hävdar att ”patientsäkerheten inte är komprometterad” är den inte det heller för den FINNS HELT ENKELT INTE!

Sebastian – tappa inte hoppet vill jag säga till dig. Vi får inte sluta slåss för den vård vi vet kan finnas. Den fanns innan och den går att genomföra nu också om vissa bara hade velat.

Nej jag fattar också att vi inte kan ha och få allt – men vården har ju funnits?! Varför kan ni politiker inte låta oss slippa dö på akutmottagningar och sjukhus runt om i Sverige?!

Sebastian – hör av dig till mig så kämpar vi tillsammans!

grupploggajoeturk200

 

2 Replies to “Jag söker Sebastian!”

  1. kampen för vården måste utgå från det skamlöst omöjliga i ett starkt ansvarsutkrävande av dem som fattar besluten med de konsekvenser som enskilda patienter drabbas av. Politikerna på landstings och kommunal nivå. Tala om dem. Ställ dem mot väggen. Om och om igen. Sverige är inte mycket till demokrati. Medvetandet om detta tycks obefintligt hos envar. Detta kostar oss livet.

    1. Japp. Jag gör det – talar med politikerna i den mån det går. Jag försöker verkligen få en fot in. Har träffat en del men många återstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.