Elizabeths verktyg

Envishet, som person är jag envis.
Jag har blivit väldigt överkörd, inte fått upprättelse, gått så långt så att jag försökt ta mitt liv.
Jag själv kämpar för min rätt. Jag är envis i relation till mina demoner. I kampen blir jag starkare än dem. Jag har alltid haft en inre styrka! Jag tänker att de inte ska vinna.
Jag har alltid stått upp för mig själv, alltid varit självgående. Jag har ett ”djävlar anamma” som jag har bevarat trots allt och alla.
Mina föräldrar har stått vid min sida alltid! Har alltid funnits där, trott på mig, inte sett mig som handikappad. De står upp mot sjukvården. De ser min kraft.
Det har funnits en läkare som har stöttat mig. Lyssnat på mig.
På en skala från 0-10 där 10 står för att jag är helt nöjd med hur jag hanterat/hanterar situationen och 0 är tvärtom, står jag idag på 10.
Mina tips till andra som utsätts för samma bemötande är att vara envis och ha nån vid sin sida som tror på en. Om man, som jag,  tycker om att skriva så har det varit till hjälp till mig. Inte ge upp och möta sjukvården i ögonhöjd.
Jag kommer alltid att stå på mig gentemot sjukvården även när jag ligger under jorden.

4 Replies to “Elizabeths verktyg”

 1. Elizabet så himla bra skrivet, jag önskar att jag hade samma go som du, den inre kraften du pratar om är svår att finna men den finns säkert där. Jag har så svårt att förlåta och glömma när jag blivit kränkt av sjukvården. Just nu känns det extra tungt, då jag åter igen får samma svar som förut, att Södertälje sjukhus och dess personal aldrig gör fel och de skriver inte ett ord i sitt svar till mig att de pratat med personen i fråga som kränkt mig på akutmottagningen Södertälje sjukhus.
  Jag kopplade in lokaltidningen och lämnade ut mig helt, då jag anser att så här illa får det inte gå till inom svensk sjukvård.
  Journalkopiorna och bilderna på mina skador då jag tvingas till toaletten trots att jag inte kan kissa själv, jag tappade balansen, ramlade, min man skällde ut henne. Men hon sket fullständigt i vad han sa. Hon hade fått för sig att jag kan hittat på att jag inte kan kissa trots att jag visade henne mina tappningskatetrar som jag alltid har med mig.
  Inte en rad har de skrivit om detta i vår lokaltidning. Trots en lång intevjuv gjort av journalist på tidningen.
  Borde ha ett läsarvärde då det är till akutmottagningen på Södertälje sjukhus man tas om man är medvetslös när ambulans hämtar en när man bor i Södertälje. Så skriva om allt man är med om som vårdskadad och funktionshindrad är ett bra tips. För mig har det hjälp mycket att veta att jag inte är ensam längre om att bli kränkt i vården och att vara vårdskadad. Detta har jag att tacka Mia och dig Elizabet för. Ni har fått mig att förstå att man inte ska behöva utstå detta år 2017. Ett hopp om ett bättre 2018 både för PatientPerspektiv och för mig personligen.

  1. Vi kan ju alltid lägga ut din berättelse här hos oss? Om nu inte lokaltidningen har velat publicera den? Men jag skulle ha lite tålamod – det är ofta så med pressen, om de gör en intervju, har de förmodligen intentionen att även publicera, det är bara det att andra, ”viktigare” nyheter får gå emellan. Det är många av våra hjälpsökande som är besvikna på media som lovat publicera deras berättelser men får vänta länge. Det är så det är. Och tack kära du för dina snälla ord! Vi också hoppas att 2018 blir bättre för oss alla! Kram!

 2. Hemsk hur det blivit i vården De kan dräpa en och gå fria sedan de gjorde om vårdskador till systemfel och sen NPM affärsmodellen de kör med (massa volym) som om vi vore grönsaker Är multisjuk hjärt/lunga och åkte in till Sunderbyakuten maj 2017 totalt förstoppad Fick ej ut vare sig luft el avf och kunde inte kissa Det skulle minsann åtgärdas Du ska få klyx ggr 2 med slang, sade doktorn

  Inget hände så när det gått flera timmar och jag trodde att jag skulle dö ringde jag på klockan Då kom sköterskan som fått ordination av läk och hon sade – Du Siv, vet du Inte kan vi börja med ditt bajs här i allt folk men du kan få morfin !? Alltså jag trodde jag skulle riva stället Är ni inte kloka Ska ni ge morfin mot förstoppning som man blir förstoppad av Nä för fan gå tillbaka med sprutjäveln till doktorn och be han ta den, själv skrek jag Till slut kom en ANNAN läkare och jag frågade honom vart läk tatt vägen som tog emot mig var – Han har gått hem, sade den nya och patientansvarig (den första bara var läkarstudent under utbildning ) Den som nu kom var dennes handledare och legitimerad Skulle jag inte få någon hjälp frågade jag jag dööööörr ju för fan hör ni ingenting ! Då jävl röt han tebax medan han stampade i golvet – Du ska inte komma här och påstå att du inte fått någon hjälp !!!! (i journalen står att jag fått klyx ggr 2 med slang trots att jag inte fick det Vid samtal med IVO svarade kvinnan att det är ingen ide att jag anmäler för det blir ord mot ord Det som är journalför blir sanning

  – Men ge mig Gastrografin för helvete! (rtg kontrast) så får jag försöka ta mig hem och hjälpa mig själv skrek jag tebax Det fick jag i en spruta (blandas med vatten innan för att tömma tarm inför rtg) och jag sparkade i alla dörrar jag hittade på väg ut Sjukresa hem Sonen till apoteket och köpte lavemangsutrustning och så låg jag på badrumsgolvet och akutvårdade mig själv Kan ju pyttelite iaf som gammal Uska som jävla tur var och är Sen har jag mailat och skickat bilder jag tog till verksamhetschef på akuten och till flera läkare Bara att skriva deras förnanamn och efternamn med punkt emellan och sen som för mig då snabela norrbotten punkt se Alltså magen höll på spricka ! Såg ut på bild som om jag är i 10emånaden !!
  På natten fick jag ut lite blodig gröt som jag fotade och jag skickade till ansvariga i mail läkare verksamhetschefer och enhetschefer och bad om återkoppling att mina mail kommit rätt (full i fan som jag är vet ni bara och för att få dem att undertecka att de tagit emot mina mail mag skit och blodbilder )Några reagerade och svarade i mailen (bra då vet jag att det gått fram)att jag inte skulle använda mail för patientsäkerheten och sekretess Jag bryr mig inte om ngn jävla sekretess jag kan gå med skiten till Expressen svarade jag Sen höll jag på att kämpa i en vecka och mer för att få igång tarmen någorlunda

  Senare under hösten 2016 skulle de göra koloskopi på medicinkliniken De kom inte in i vaket tillstånd pga förträngningar så de avbröt och måste kallade mig till koloskopi i narkos Mja vi ska nog gå vidare med MR rtg av tunntarm sade doktorn när jag vaknat ur narkosen och ont som i helvet i hela magen sedan han försökt räta ut alla kurvor med koloskopet förstås hade jag Fick en tid i Piteå för MR tunntarm det hade då hunnit bli feb 2017 (tarmen lade av fungera normalt i juli 2015) Till min förskräckelse får jag ett brev hem av den remitterade läkaren där det står att MR tunntarm ser bra ut på MR OBS! ”11 DAGAR” innan jag alls hade varit på MR De är inte kloka !!!! kan göra precis som de vill och patienten är rättslös Aktar mig för akutmottagningar sen jag träffat en bra läkare i Primärvården Jag mailar henne också namn efternamn snabel a och norrbotten punkt se och hon har svarar och tackar för att jag berömmer henne

  Kram och var rädda om er alla morötter (för det är ju det vi förvandlats till från att ha varit patienter- Snabbt in klirr i kassan och Snabbt ut NPMs affärsmodell massa volym

  https://www.dn.se/kultur-noje/pa-vilken-prislista-star-din-njursvikt/

  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2014/02/03/debattsvenska-patienter-ar-i-dag-rattslosa/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.