Debattartikel för SVTOpinion

Igår blev jag ombedd av SVT Opinion att skriva en debattartikel kring misslyckade skönhetsoperationer. SVT kör just nu ett svep på ämnet och kommer ikväll kl 22 att ha diskussion i SVT Opinion Live.

Funkar inte länken kan du även läsa artikeln här nedan:

”Skönhetsindustrin skadar”

OPINION · ”Att det finns vårdgivare inom landstingsvården som anser att ”man har sig själv att skylla”, gör det inte lättare att hitta korrigeringsalternativ för skador som kanske vanställt kroppen för all framtid. Samhällsekonomiskt är det inget annat än en katastrof att bli vägrad korrigeringsvård för skador uppkomna av oseriösa klåpare!”, skriver Mia Berg.

Vår förening PatientPerspektiv är Sveriges första förening för vårdskadade och deras anhöriga.

Patienter som skadats i olika utsträckning, vissa invalidiserade för livet och andra med trauman och rädsla för vården på grund av vad de genomgått, kommer till oss för hjälp.

Vi ser allt från operationsskador till misslyckad tandvård till usla bemötanden som lägger än större trauma på en redan skedd skada.

Allt sker i vården och bland de myndigheter som är inblandade i vårdskador. Trots alla fina löften om hur dessa sätter patienterna i fokus.

Flera av våra stödvänner har fått sina skador i skönhetsindustrin. En industri som växer snabbt och som närs av den allmänna osäkerhet kring individen som råder i dagens samhälle av påklistrad lycka och yta.

Är du vacker är du också lycklig.

Den lilla knölen på näsan står i vägen för din lycka. Om bara din mage var lite plattare skulle du bli lycklig. Bilder som påtvingas oss dagligen. Särskilt om du är ung. Just unga står för en stor del av alla skönhetsingrepp idag.

Ungdom hör ihop med osäkerhet.

Vi letar efter en egen identitet och det är lätt att ryckas med och påverkas av alla snedvridna ideal vi matas med. Som ung, och framför allt som förälder till en ungdom som vill skönhetsoperera sig, är det än viktigare att stå stadigt i de beslut som tas.

Mer än något annat är det viktigt att göra ordentlig research kring kliniken och de som utför ingreppen där.

Skönhetsindustrin är en egen liten verkstad, men som inte alltid behöver följa samma strikta regelverk som den ”vanliga” vården gör.

Det finns behandlingar som får göras av vem som helst. Helt utan certifieringar eller krav på tidigare kunskap eller utbildning.

Detta öppnar upp för en hel del oseriösa ”vårdgivare” som ser chansen att tjäna snabba pengar. Dessa oseriösa vårdgivare som om något går snett och du får en vårdskada, kommer att göra allt i sin makt att förneka några fel.

Som kan bli hotfulla om du kräver din rätt. Som tar till alla fulknepen i boken och smutskastar dig bland sina kolleger så du får svårt att bli trodd och få den fortsatta vård som krävs. Jo. Det händer. Och det händer fler än en kan jag berätta.

Det som skulle blivit din nyfunna lycka byts snabbt till en mardröm utan slut.

I föreningen finns de som i tonåren skadats av skönhetsoperationer och tvingats kämpa för sin rätt till vård resten av sina vuxna liv. Ofta helt utan ekonomisk ersättning kan tilläggas.

Att det sedan även finns vårdgivare inom landstingsvården som anser att ”man har sig själv att skylla” i dessa fall, gör inte saken lättare att hitta korrigeringsalternativ för skador som kanske vanställt ens kropp för all framtid. Som kan ha lagt psykiska problem på toppen av allt elände.

Rent samhällsekonomiskt är detta inget annat än en katastrof, att bli vägrad korrigeringsvård för skador uppkomna av oseriösa klåpare!

Hade landstingsvården tagit hand om skadorna på ett tidigt stadium, hade patienterna kanske istället kunnat vara arbetsföra, mått bättre och kunnat bidra till samhället.

Sist men inte minst, kom ihåg att oseriösa och oproffsiga kliniker kan fortsätta just för att kunderna fortsätter komma.”

Vi hade även gjort en checklista som inte kom med artikeln av utrymmesskäl:

PatientPerspektivs råd:

  • Undersök mycket noga de kliniker och vårdinrättningar du planerar använda i samband med t.ex. privat plastikkirurgi och även annan vård utanför landstingets. Gör ett Google-sök till att börja med. Har kliniken varit inblandad i fall av vanvård och/eller vårdmissar, lär det ha kommit till medias vetskap och då finns det artiklar.
  • Be kliniken om referenser, namn och telefonnummer/mejl/adress till tidigare patienter. Kontakta dessa och fråga om deras upplevelse av kliniken. Dock inte alla som vill lämna ut patientuppgifter. Behöver inte tyda på något skumt.
  • Ställ frågor! Se till att få utförliga och ordentliga svar på vad som ska göras. Om svaren är otydliga låt inte kliniken behandla alls.
  • Kräv att få skriftligt på vilka ingrepp ni kommer överens om.
  • Skriv aldrig på något avtal där du avstår från alla skadeståndskrav eller som fråntar kliniken allt ansvar.
  • Kontrollera så inte kliniken har betalningsanmärkningar hos Kronofogden eller ligger efter med skatten. Inget bra tecken för något företag …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.