Borrelia-ignorans

Det kom ett brev till PP, från en tjej vi kan kalla Sara, och som förutom borrelia även har diagnoserna ME, Fibromyalgi och IBS. Enligt ett tyskt laboratorium har hon långt gången borrelia samt andra följdinfektioner.

”I morgon åker jag till Bryssel för behandling hos KDM/Himmunitas. Jag är så dålig att jag måste transporteras liggande, med syrgas. Min pappa (som fyller 70 år på fredag, och by-pass-opererades för 6 månader sedan), ska ta hand om mig där, skjutsa mig till och från kliniken etc. Vi tvingas alltså lämna landet som delar ut Nobelpriset i medicin för att jag förvägras livsnödvändig sjukvård här (!)

IV antibiotika + Myer’s cocktails (näringsinfusioner) är den preliminära behandlingsplanen. Får veta mer nästa vecka. Sist jag var utanför min bostad var för drygt 4 månader sedan, för ett besök hos Dr X.

Jag är så rädd så jag skakar och gråter varje dag i min ensamhet, detta är helvetet på jorden. Jag klamrar mig fast vid hoppet, hoppet att KDM kan hjälpa mig. Wish me luck please ?

Kramar, Sara”

Detta är verkligheten för många borreliasjuka i Sverige, eftersom läkare här generellt sett är oerhört restriktiva mot de långa antibiotikakurer som krävs för att bota borrelian. Istället riskerar man i Sverige permanenta hjärnskador. Man tvingar således de som kan och har råd att resa utomlands för behandling. Jämlik vård var det ja.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.