Ännu mer borrelia

Ännu en av PPs stödvänner, Stefan Bylund, är hårt drabbad av borrelia som missades vid läkarbesök.

IVO riktar kritik mot läkaren för ”informationsbrist”, men anser trots det inte att något fel begicks. Nu lider Stefan svårt av dålig balans, tinnitus, synförändringar och talproblem då tungan är förlamad så talet blir sluddrigt.

Läkaren avfärdade borrelia-utslaget som ”en reaktion på insektsbett” och ville inte skriva ut antibiotika, utan skickar hem Stefan med en kortisonkräm istället. Efter ett tag började Stefan få värk i lederna men trodde det berodde på hårt kroppsarbete. Han blev dock bara sämre, fick sus i öronen och såg dåligt. När han på nytt sökte vård konstaterade man borrelia. Då anmälde Stefan händelsen till IVO som konstaterade att läkaren borde informerat Stefan om vilka andra symptom som kunde uppstå och vad han borde vara uppmärksam på. Man har däremot inte ansett att bristen på information varit tillräcklig för att vidta åtgärder varför ärendet lades ner.

Och precis som PP vid flera tillfällen konstaterat, konstaterar även Stefan att detta innebär att vårdgivaren ostört kan fortsätta göra fel. Fel som i slutänden drabbar patienter med obotliga följder. Bra jobbat IVO! Ännu en gång. En patient drabbad och ni anser inget fel begåtts. Varför finns ni ens?!

Här kan ni läsa en artikel i Folkbladet om Stefan.

4 Replies to “Ännu mer borrelia”

 1. Det måste bli ett slut på systemet med vården som utreder sig själv dvs är jävig redan i konstruktionen och gör det gratis för vårdansvariga att strunta i patienten. Rena öststatsfasoner. Vården måste kunna dras inför domstol patient tilldömas anständigt skadestånd.

 2. GRISARNA I DANMARK SKA HA ANTIBIOTIKAN

  MIN MAG – MIN MAGE
  Inne på 3 året nu

  Rasade 6 kilo först i juni 2015 blod slem svart avf sedan blev det totalstopp In akut första gången i början av juli då magen svällt upp som en luftballong De rtgade och skickade hem mig för de kunde inte se nåt ovanligt (I journalen kan jag däremot se att de såg njurcysta tarmfickor och förstorad lever )

  Ett par vändor till till akuten med magen hösten 2015 en läkare skrev då Svårbehandlad Bipolär och Oro för sjukdom !? Diagnos jag ej har Diagnosfusk har jag skrivit till verksamhetscheferna och patientnämnden ifall de får mer betalt från Landstinget ju grövre och ju fler diagnoser de sätter ?

  In akut igen i slut av sept 2015 Knallkorkarna (2 tjejer) som tog emot mig pratade över mitt huvud – Ska vi ringa Kirurgen eller Medicin – Äh vi ringer Kirurgen för Medicin blir så sura, sade den ena?!
  Bra utländsk läkare (på genomresa förstås) träffade jag då iaf Han ordinerade Klyx med slang – In kommer ena tjejen men bara med ett Microlax !?
  – EEEh Det där har jag hemma Läkaren ordinerade 2 klyx med slang för att ni ska komma längre upp i tarmen, sade jag
  Oj oj det blev ju jättebesvärligt Hon fick nu gå och byta ta på sig plastförkläde hämta slang och varmt vatten i kanna Usch då tänk om hon fick skit på sig .. Jag såg vad hon tänkte för är det nåt jag har blivit specialist på så är det ”kroppsspråk” eftersom jag jobbat med dementa och såna som inte annars kan förmedla sig i tal

  Efter behandlingen kom en ärta bajs ut på 0,5 cm i diameter Läkaren kom skrev ut massa magmedel och jag skulle åka hem och försöka själv Han skulle skicka remiss för Dt- kolon Fick en tid först i början av december 2015 De kom inte in med koldioxiden (kontrasten) i tarmen så bilderna skulle inte bli så bra sade rtg sköterskorna Under tiden hade min Primärvårdsläkare skickat remiss för Gastroskopi också och jag kom till den i mitten av december Jag hade då magsår och magsårsbakterien Magsår som redan läkt så snacka om att jag överlevt 6 månaders plåga Det blev dubbel antibiotikakur mot magsårsbakterien men problemet gick inte över

  Till akuten flera ggr 2016 I oktober 2016 dit utan att få ngn hjälp De att proverna såg bra ut så jag kunde åka hem och vänta på remiss för Koloskopi Den gången fotade jag övervakningsutrustningen som visade Hög andningsfrekvens Hög puls och apparaten larmade hela tiden När övervakningslarmet tjutit nog många gånger blev de less så de kom och drog ut sladdarna och skjutsade mig till liggande väntrum utan övervakning istället 6-7 timmar och inte en droppe vatten fick jag

  Proverna kollade jag själv sen som visade CRP 155 och ett F-elastas 680 (får ej vara över 100) och insåg att personalen saknat baskunskap på akuten BAS 30-90-30 (En svensk modell för att identifiera patienter med blodförgiftning och vidta åtgärder ) – Ska jag inte ha Flagyl frågade jag för jag är ju så sjuk , undrade jag – Nej, det behövs inte svarade de Först 4
  månader senare fick jag Antibiotika av en tillfällig duktig kunnig läkare på Jourcentral Han skriver också i journalen att det är märkligt att de inte satt in Antibiotika
  – Ja, du vet Inte kan de ju hålla på och slösa Antibiotika på mig för då räcker det ju inte till grisarna i Danmark , sade jag
  – Tur du har sjuk humor, svarade han
  Fick remiss för Koloskopi efter några veckor men första gången jag kom dit så var det inställt för personalen skulle ha temadag Fick ny tid efter ngra veckor men de kom inte in Jag höll på att skrika ihjäl mig Ny remiss och de skulle utföras under narkos När jag vaknade ur narkosen hade jag fruktansvärda magsmärtor från röret de varit in med Det såg bra ut sade läkaren men han skulle remittera mig till Magnetrtg för säkerhetens skull En annan läkare jag träffat senare säger att de inte alls kom in med koloskopi i narkos pga ngt stopp hinder utan måste byta till ett mindre instrument Bara kunde gå in en liten bit ?! Vem ska man tro på ?

  2017 och nu 2018 fortfarande har jag ballongmage och vet inte vad felet är Kan inte lita på Medicinedoktorn från Sunderbyn alls (överläkare dessutom Jo jag tackar jag) han som till slut skickade mig till Magnetröntgen för tarmen i (feb 2017) men som svarade mig brevledes OBS! 11 dagar innan jag ens varit på Magnetröntgen för tarmen att det såg bra ut ?
  Gav upp efter det kan man säga Försöker hålla igång tarmen så gott det går och akutvårda mig själv Kontaktat Gyn nyligt och skulle bli kallad dit så småningom (?) för det har
  kommit avföring genom slidan Det som ska ut där bak har väl ingen annanstans att ta vägen när det är stopp så det har bildats sk fistelgångar och ev även av inflammation som ej blev behandlad Den som lever får se ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.